Skip to main content

Samen werken in de zorg

Training digitale begeleiding in de zorg

In het voorjaar van 2020 werden wij overvallen door de gedeeltelijke lockdown vanwege de corona pandemie. Wij werken met mensen die kwetsbaar zijn, zowel fysiek als sociaal en wij schrokken ervoor terug ‘onze’ mensen mogelijk langere tijd uit hun sociale context en dagstructuur te halen.

Al snel ontdekten we het beeldbellen. En hoewel we ook via videobellen leuke en waardevolle gesprekken konden voeren misten we drie dingen: de rust van goed camerabeeld, goede beveiligde lijnen om privacy te kunnen blijven beschermen en vooral: samen leuke dingen doen en mooie momenten blijven bouwen.

We bespraken ons gemis met andere zorgaanbieders en met ICT experts. En in juni 2020 konden wij voor het eerst met meerdere cliënten op afstand activiteiten ondernemen én persoonlijke, waardevolle gesprekken voeren. Omdat wij graag blijvend toezien op de kwaliteit van onze zorg, bleven wij alle activiteiten en gesprekken monitoren met als resultaat een handleiding voor het opzetten van digitale begeleiding in de zorg. 
Als je klikt op deze link: digitale training zorgbegeleiders, kom je bij een document waarin wij uitleggen hoe en met welke hulpmiddelen je digitale begeleiding kunt opzetten. Mocht je hiermee aan de slag willen en daarbij graag hulp van ons willen en/of digitale hulpmiddelen via ons willen bestellen, neem dan contact met ons op via de contactpagina onder vermelding van ‘Opzetten digitale zorg’.

Wij wensen je veel werkplezier met jouw cliënten en we hopen dat deze handleiding jullie daarbij zal helpen!

blokje